2009-01-27

Den felande länken: debattkväll på Arkitekturmuseet

Mikael Askergren har inbjudits av Arkitekturmuseet/Arkitekturmuseets vänner att under en debattkväll i Moderna museets och Arkitekturmuseets stora hörsal tisdagen den 3 februari presentera det stadsplaneförslag som nyligen publicerades i tidskriften arkitektur under rubriken »Den felande länken».

Förslaget går ut på att man på Kungsholmen i Stockholm länkar samman Klarabergsgatans viadukt med Norr Mälarstrand, se bild ovan samt Mikael Askergrens hemsida.

Samma kväll kommer flera andra aktuella projekt för västra city och södra klara att presenteras – och debatteras. Här följer detaljerad information om debattkvällen:

Inbjudan

Samtal Stockholm
Tisdag 3 februari kl. 18 i auditoriet, fri entré.

Stockholm genomgår en ständig förändring. Just nu planeras och byggs en rad projekt;

Vid centralstationen ett stort konferenshotell; för nya Citybanans entré vid Vasagatan planeras ett högt markerande hus; staden och Statens fastighetsverk studerar ur olika aspekter hur området mellan Sergels torg och Gustaf Adolfs torg kan förvandlas positivt och dessutom öka i volym; samtidigt har ett förslag presenterats hur Kungsholmen bättre kan knytas till cityområdet och Sergels torg genom en förbindande länk från Klarabergsgatan till Norr Mälarstrand. I samband med dessa projekt bjuder vi in publiken och olika aktörer till ett samtal om Stockholm.

• Hur förs samtalen om stadens förändring bland olika aktörer?
• Vad är möjligt att genomföra?
• Vilka är förutsättningarna?

Medverkande:

• Anders Thalberg och Bengt Svensson, White arkitekter, om Stockholm Waterfront
• Peter Ohrstedt, Statens fastighetsverk, om departementskvarteren i Klara
• Ingela Lind, Stadsbyggnadskontoret, om stadens syn på förändringsarbetet
• Mikael Askergren om nya samband i staden

Ett arrangemang i samarbete med Arkitekturmuseets vänförening.